Saturday, May 3, 2008

Clazziquai: Love child of the century



Clazziquai (myös tunnettu nimellä Clazziquai Project) on korealainen fuusiobändi, joka ansaitsee tulla tunnetummaksi kuin se nykyään on. Aluksi UG-bändinä aloittanut kolmijäseninen pumppu julkaisi viime vuonna kolmannen albuminsa, jonka tuossa satuin lataamaan kun olin kipeästi kesäisen lounge-musiikin tarpeessa. Pelkästään Clazziquain nimi (Hangulilla kirjotettuna 클래지콰이 ) tulee sanoista Classic-Jazz-Groove, ja itse musiikki on nättiä housen, jazzin ja elektronisen yhdistelmää. Eli siis kaikki parhaimmat tyrkättynä yhteen, ja kokonaisuus on täydellistä.

Clazziquain jäsenet ovat siis kanadalais-korealaiset siskokset Alex Chu sekä Choi Horan, joille tuottaa musiikkia DJ Clazzi. Bändistä allekirjoittanut kuuli ensimmäistä kertaa m-Flon viimeiseltä m-Flo loves-albumilta Cosmicolor, jossa Alex lauloi korean-englanninkielisellä raidalla Love me after 12 AM.

Saatuani rähmäisiin käpäliini albumin Love child of the century tuli ensimmäiseksi tehtäväksi kääntää hangulilla (eli siis korean merkkijärjestelmällä) kirjoitetut trackit latinalaisille aakkosille. Hangulintaitoni ovat sen verran köyhät, että en uskaltanut (laiskuuttani) alkaa niitä omin käsin transkriptaamaan, joten turvauduin valmisroottoriin. Syyttäkää siis mahdollisista virheistä internettiä.



#1: Prayers
#2: Lover Boy
#3: Saengui Hangaunde (생의 한가운데)
#4: Session 1 All Hail
#5: Gentle Giant
#6: Last Tango
#7: Eseuta (에스타)
#8: Next love
#9: Romeo N Juliet
#10: Flower Children
#11: Session 2 Confession
#12: Geumyoirui Blues (금요일의 Blues)
#13: Glory
#14: bit (빛)

Pääpiirteittäin albumi on nättiä lounge-chillout-musiikkia josta kuka tahansa alan harrastaja tykkää. Kun Clazziquaita arvosteltaessa lausuttiin "Their music is like a cocktail; you cannot put them into one genre, but put together, they create a unique taste that is ever changing and tasty", ei sitä voi kiistää. Yksinkertaisesti sanottuna sekaan on heitetty monen genren parhaimmat puolet ja tarjoiltu talon erikoisuutena. Lätty sopii hienosti taustalle jammaamaan etenkin kesäöisin.

Koko albumi on yhtä hyvän musiikin paraatia, mutta henkilökohtaiset suosikkini levyltä ovat spontaanisti päätettynä Geumyoirui Blues äärettömän mellowilla asenteellaan, Eseuta, groovy Romeo N Juliet sekä menevä Prayers.

Ohessa muutama näytebiisi:

Geumyoirui Blues



Prayers

2 comments:

fuyumi said...

Oo, halleluja. Clazziquai on yksi mun ehdottomista lemppareista kyllä! Itsekin tuota samaa tietä niistä kuulin joskus viime kesänä ja kaikki albumit on kyllä kuunneltu kerran jos toisenkin! Mutta en ole ehtinyt kyllästymiseen asti ooolleeeenkaaaan kuunnella. Ihan parhaita, ja se on väärin että Clazziquaista ei olle enemmän tietoisia!

Koreassa on muitakin näitä vähän saman tyyppisiä - ei tosin Clazziquaita voittanutta - kuten Casker ja Humming Urban Stereo esimerkiksi, tosi hyviä.

WEKAPIPO said...

Jep, Clazziquai on kyllä sellaista jota voi laittaa taustalle jammailemaan vaikka koko päiväksi. Pakkohan se levy oli näyttää koko maailmalle.

Humming Urban Stereo onkin jo entuudestaan tuttu, mutta pitäisi siihen syventyä kesän mittaan paremmin kun aikaakin riittää. Caskerkin täytyy tarkastaa, kiitos suosituksista!