Sunday, June 15, 2008

Heartsdales: Super Star

(Nyt kun viimeinkin pääsin duunista LOPULLISESTI, ehtii kaapia kasaan aikaa bloginpäivitykseen. Palkkapäivää odotellessa, sen jälkeen onkin edessä tuskalliset kolme viikkoa cossipukujen parissa. Conissa näkyillään!)

Japanissa muuten on useampikin J-urbania tekevä siskos/tyttöpari, esimerkiksi HALCALI, Bennie K, SOULHEAD sekä Double (oikeastaan on nykyään soolouraa tekevä Takako Hirasawa, koska toinen osapuoli Sachiko menehtyi vuosituhannen taitteessa) sekä Heartsdales.



Heartsdales tunnetaan parhaiten kappalestaan Candy Pop, joka on yhteistyössä SOUL'd OUTin poikien kanssa tehty huippusuosittu raita. Tyhmäkin voi arvata, että länsimaissa nimeä biisille antoi siitä tehty Haruhi-video. Sairaan hyvä träksi kieltämättä.

Bändin sisarukset Yumi ja Emi Sugiyama, taiteilijanimiltään Rum ja Jewels, muuttivat isänsä mukana New Yorkiin 80-luvun alussa ja takaisin 1995, joten poikkeuksellisesti näiden englanninlausuminen on sujuvaa ja syntyperäistä. Itse nimi Heartsdales on peräisin New Yorkin Hartsdalesin alueelta. Uuden materiaalin albumeita ehti tulla ulos 4 kappaletta Cutting Edgen sekä Rhythm Zonen julkaisemana (Japanin suurimman levy-yhtiön, Avex Tracksin, j-urbaniin erikoistunut osasto) ennen duon hajoamista 2006. Sittemmin Yumi on siirtynyt toteuttamaan omaa taiteellisuuttaan Studio Yumin muodossa.

Koska olen kesäksi säästänyt stashiini j-urbania ihan helvetisti (vuorossa olisi mm. Rhymesteriä, Fantastic Plastic Machinea, Clazziquaita yms) sattui mukaan tulemaan kolme Heartsdalesin albumia, joista Super Star teki lähtemättömän vaikutuksen.



Heartsdales: Super Star


#01: Intro ~the eclipse~
#02: See you
#03: Shining
#04: Super Star
#05: We Love the Music
#06: Rum Interlude - Hip hop Barbie
#07: Darlin' Darlin' feat. ZANE (three NATION)
#08: Bailamos
#09: LOVE & JOY
#11: GET DRUNK feat. Mummy-D (RHYMESTER)
#12: Sister Sister
#13: Paradise feat. Miliyah Kat
#14: Color of Love
#15: Fantasy


Levy on vähän r'n'b-linjaa popahtavampaa, mutta säilyttää silti Heartsdalesin tyttömäisen hiphopin maun. Tarkalleen ottaen siinä missä esimerkiksi Heartsdalesin Sugar Shine on enemmän päiväauringon katujen hiphoppia, siirtyy Super Star suoraan yöelämään. Oma henkilökohtainen suosikkini levyltä on Color of Love, joka uhkuu aitoa hiphop-fiilistä. Levyn nimikkobiisi Super Star ja LOVE & JOY ovat myös vähintään kuuntelemisen arvoisia, jos ei muista kappaleista niin välittäisikään.

Color of Love



Super Star

No comments: